|
|
|
|
zoze_man
membru
Inregistat: 22/04/07
|
|
E foarte adevarat ca muzica rock influenteaza, de exemplu: m-am intalnit cu o fosta colega de banca de cand eram in clasa a 8-a si cu care ma intelegeam super, pt ca amandoi ascultam rock , singura diferenta era ca eu ascultam rock metal, iar ea non-christian rock, si m-a intrebat ce mai fac, cum o mai duc, etc etc... si s-a ajuns la intrebarea "ce mai asculti?". I-am zis, k nu mai ascult rock, pt ca e prea moale, am trecut la metale, si muzica 'grea' (desigur, tot trupe crestine) . Am ramas uimit de ce mi-a raspuns, cand am intrebat-o la randul meu "tu ce asculti?"... Imi spunea ca ea a trecut la punk, pentru ca, in fiecare noapte avea cosmaruri groaznice in care o urmareau diavolul si demonii si alte creaturi infernale[ea asculta muzica satanista multa].
Parerea mea este ca mesajul influenteaza, si nu melodia...
|
|
23/04/07 15:13
|
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Ar fi fain sa scrie aici niste oameni care stiu muzica(daca se simte cineva jignit, scuze). Chiar si eu, ca ascultator(chiar daca stiu putin si sa cant la instrumente) nu cred ca putem sa spunem ceva obiectiv 
Daca aveti prieteni muzicieni, invitatii aici sau vorbiti cu ei pe tema asta si scrieti parerile lor. Eu am ramas surprins de ce spun ei, care nu doar asculta ci si fac muzica.
|
|
23/04/07 18:41
|
|
Dana
membru
Inregistat: 04/01/07
|
|
Eu ascult in acest moment , o caterinca...m-a binedispus toata dupa-masa..
Ioan Tupita / Ai grija frate , sora
[sper ca sunt pe subiect..."influenta muzicii" ]
_______________________________________ people come into your life for a reason, a season or a lifetime...
|
|
30/05/07 19:04
|
|
gfod
Moderator
Inregistat: 21/03/05
|
|
Draga Seraphim, exista o mare, mare diferenta intre Mozat si orice fel de muzica house. In primul rand, nu poti sa-l pui pe Mozart langa puturoasa muzica house sau oricare alta negrofagie contemporana care e compusa dintr-o succesiune minimalista de acorduri care se repteta la infinit. Mozart tine de muzica culta, de muzica care trebuie ascultata asa cum citesti o carte de filosofie, de muzica care trebuie inteleasa... Si, cum sa spun, influenta muzicii e o chestie peremptorie. Problema este,cum ne alegem noi influentele...? Spunea careva la un alt topic ca asculta muzica aproape tot timpul. Ei bine, il compatimesc si nu consider ca gresesc cand zic ca e un om superficial si ignorant cu propria-i persoana. Linistea aduce la suprafata sinele si omul launtric intoxicat si pus la perete de toata poluarea fonica si vizuala a lumii citadine. Ma rog sa ajungem cu totii la sondarea profunzimilor, precum in viata spirituala, asa si in cea culturala(diferenta prea mare nu este, oricum)....!
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
15/06/07 21:59
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Domnule gfod si eu aprob ideea "mai bine putin si bun decat mult si rau"... Apropo de acest subiect si eu consider ca influenta muzicii este ceva vadit. Totusi totul ramane relativ... O problema adolescentiala actuala este anturajul. Multi adolescenti se dau drept iubitori al unui anumit gen de muzica (care de altfel nu le place si care are o influenta negativa asupra lor) doar pentru a fi acceptati in grup. Cum spunea mai sus fgod, este important cum ne alegem noi influentele.
_______________________________________ Psalm 22:3 ''Totuşi Tu eşti Cel Sfînt, şi Tu LOCUIESTI IN MIJLOCUL LAUDELOR lui Israel.''
|
|
16/06/07 02:20
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
Absolut. Muzica e un fel de arhitectura a sunetelor. Putem face distinctie intre genurile ei asa cum facem diferenta intre o cladire cu o arhitectura nobila si o cocioaba. De fapt asta se poate vedea in rafinamentul persoanelor (sau lipsa acestuia), ca oameni, in functie de muzica cu care se hranesc. Evident, conteaza si cantitatea "ingerata", dupa cum se spunea si mai sus. Muzica e construita nu doar din sunete ci si din pauze. Inlantuirea de sunete, oricat de inteligent compusa, daca nu are si pauze, la un moment dat constati ca de fapt e zgomot. Si ghici cum te va influenta!
Ultima modificare de T-pop (17/06/07 21:26)
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
17/06/07 21:24
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Col.3,16. "Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra."
hip-hop-ul sau rock-ul "crestin" = cantare duhovniceasca? ori cantare fireasca? de unde provine?
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
24/07/08 14:06
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Hip-hop si rock "crestin" =cantare fireasca.
Provine din dorinta unora de a impaca si capra si varza.
|
|
24/07/08 14:09
|
|
MRU
membru
 Inregistat: 08/02/08
|
|
irlanda a scris:
Hip-hop si rock "crestin" =cantare fireasca. Provine din dorinta unora de a impaca si capra si varza. |
nu sunt de acord...e drept ca unele piese au niste versuri aiuristice...dar...pentru anumite grupuri sociale e bine ca exista(ma refer in primul rand la toxicomani)...de unde stim noi ca nu poate sa le atinga inima?
_______________________________________ "Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine." Psalmul 56:3
|
|
24/07/08 14:12
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Norkis, te invit să arunci o privire la subiectele: Hip-hop spiritual Rock vs creştinism Muzica rap... Re: rock creştin (subiect închis, dar poate îţi răspunde la anumite întrebări)
Ultima modificare de benny (24/07/08 14:14)
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
24/07/08 14:13
|
|
Norkis
membru
|
|
benny, problema este ca m-am uitat, insa nu am vazut nici o intrebare transanta. am dorit sa o pun aici.
|
|
24/07/08 14:14
|
|
irlanda
membru
|
|
mereu_alaturi_de_tine a scris:
...dar...pentru anumite grupuri sociale e bine ca exista(ma refer in primul rand la toxicomani)...de unde stim noi ca nu poate sa le atinga inima? |
Se poate sa-i impresioneze pe moment, dar nu suficient de mult, pentru ca nu le transmite nimic altceva decat niste sfaturi morale, fara sa le arate de fapt ce inseamna jertfa Domnului si viata care trebuie urmata sa-i placi Lui.
Intr-un astfel de gen de muzica nu se vede si nu se simte nimic duhovnicesc.
|
|
24/07/08 14:27
|
|
Norkis
membru
|
|
Dumnezeu in Biblie s-a aratat inttdeauna in liniste si intr-un mod bland.
|
|
24/07/08 14:30
|
|
irlanda
membru
|
|
|
24/07/08 14:33
|
|
Norkis
membru
|
|
Si problema este ca noi vrem ca Dumnezeu sa ni se arate noua asa cum vrem noi nu cum doreste El.
Dorind sa atragem lumea in biserica asemandu-ne mai mult cu lumea se ajunge la efectul contrar. Noi devenim lume, iar ei nu au nici o vina.
|
|
24/07/08 15:04
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Norkis a scris:
Dumnezeu in Biblie s-a aratat inttdeauna in liniste si intr-un mod bland. |
irlanda a scris:
Adevarat. |
Ia mai puneti mana pe Biblie (Exod 19:16-19)
_______________________________________ Beautiful day... when she said YES!!!
|
|
24/07/08 15:30
|
|
Norkis
membru
|
|
da, aici ai dreptate; acest fapt a avut loc datorita decaderii morale in care a ajuns poporul; cand Tu esti Dumnezeu iar poporul se inchina unui vitel de aur, doar nu te duci sa-i mangai band pe umeri.
Deci daca ecaderea morala este mare sa fie si muzica una mai putin solemna?
|
|
24/07/08 15:53
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
De-abia in capitolul 32 isi fac evreii vitel de aur. Deci nu de-aia a coborat atunci Dumnezeu. Offf... mai Norkis, cu asa cultura biblica vrei sa discutam despre muzica?
_______________________________________ Beautiful day... when she said YES!!!
|
|
24/07/08 17:17
|
|
irlanda
membru
|
|
Archangel a scris:
Ia mai puneti mana pe Biblie... |
Archangel, nu te mai bate cu pumnul in piept, si nu te mai ingamfa atat ,ca tu sti biblia din scoarta in scoarta. "Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste." "Daca crede cineva ca stie ceva,inca n'a cunoscut cum trebuie sa cunoasca."1 Corinteni 8:1b,2
Ti-am mai spus o data, ca n-are nici un folos daca cunosti biblia si n-o implinesti,n-are nici un folos sa ii dai tot felul de interpretari care sa-ti dea tie consimtamantul la o viata pe care vrei s-o traiesti dupa bunul plac.
Cu privire la Exod 19:16-19,acolo este vorba de sunetul unei trambite, nu bruiala,zgomotul si incantatiile pe care le fac cei care pretind ca aduc laude si canta hip-hop si rock pentru Domnul.
Ultima modificare de irlanda (24/07/08 19:35)
|
|
24/07/08 19:09
|
|
Norkis
membru
|
|
Stimabilule domn archanghel, Dumneyeu avea clar deslusita in fata sa apostazia ce urma in randul poporului. De aceea, trebuia sa si intervina.
|
|
24/07/08 21:15
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
Şi astea sunt influenţele muzicii în viaţa voastră? 
Ultima modificare de benny (24/07/08 21:43)
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
24/07/08 21:39
|
|
anomis
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Nu era o interventie, era Dumnezeu in vizita la poporul sau. Iar tunetele, fulgerele si norul gros, subliniaza maretia unui Dumnezeu extraordinar. Nu o interventie, in vederea... desfiintarii unei greseli necomise. Daca ceea ce zici tu, era adevarat, faza cu vitelul de aur nu mai trebuia sa se intample. 
_______________________________________ "Credinţa face totul posibil. Dragostea face totul uşor."
|
|
24/07/08 21:40
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
nu cred ca are rost sa luam de la capat aceiasi chestie pro si contra rock sau hip-hop..nimeni n'o sa convinga pe nimeni..doar o sa va certati..si nu va ajuta la nimic.tot la rock sau hip-hop o sa ramana unii si tot la muzica lenta o sa ramana altii. Din partea mea..puteti discuta subiectu asta cu o gramada de argumente pro sau contra ca eu tot la stilul meu preferat raman. Peace! 
_______________________________________ Be the kind of woman that, when your feet hit the floor every morning, the Devil says : "Oh, crap! She's up! " .
|
|
24/07/08 23:11
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
lorre_diana a scris:
nDin partea mea..puteti discuta subiectu asta cu o gramada de argumente pro sau contra ca eu tot la stilul meu preferat raman. Peace!  |
Si ce influenta are stilul tau asupra ta?
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
24/07/08 23:16
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
pai nu stiu daca are neaparat..sunt o fata mai timida si linistita in schimb ascult muzica foarte..zgomotoasa? sa zic asa..adica nu par genu de scandalagioaica..sunt ok..dar prefer stilu asta 
_______________________________________ Be the kind of woman that, when your feet hit the floor every morning, the Devil says : "Oh, crap! She's up! " .
|
|
24/07/08 23:21
|
|
|
| Felicitari cu mesaj pentru mama, felicitari cu flori, felicitari de primavara |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|